Sund skolemad er vejen frem

Skolemad er på alles læber i disse dage. Det skal være sundt og energirigt, da sundhed er en af de allerstørste trends i verden lige nu. Derfor er det utrolig vigtigt med sund skolemad til både børn og unge. Flere forskere har understreget og givet ret i denne påstand. Sund mad er nemlig kilden til en god indlæring. Derfor bør skoler også gøre deres bedste i at levere en sund frokost til børn og unge.

Hvad indebærer sund skolemad?

Sund kost er altafgørende, da det fremmer trivsel i hverdagen. En varieret og sund kost danner grundstenene for kroppens næringsindtag. Dette er med til at forebygge livsstilssygdomme, som for eksempel overvægt, diabetes, og hjerte- og karsygdomme. Det er igennem kosten, at kroppen får sin energi og næringsstoffer til blandt andet at regulere blodsukkeret og have et velfungerende immunsystem.

De 10 kostråd

Det officielle kostråd som Fødevarestyrelsen anbefaler hver dag er overordnet at spise varieret, ikke for meget og samtidig være fysisk aktiv. Derudover er der mange andre officielle kostråd som for eksempel både at spise frugt og grøntsager hver dag. Spis mere fisk og magert kød og kødpålæg, Altid vælge fuldkorn og magre mejeriprodukter. Spis mindre mættet fedt, sukker og mad med meget salt. Selvfølgelig er det også vigtigt at drikke vand. Man skal helst helt op på 2 Liter vand om dagen, før at man har drukket tilstrækkeligt nok i løbet af en dag. Derfor er det vigtigt at opfodre sine børn til at drikke vand, da det godt kan være en vigtig ting, som børn og endda voksne også kan glemme.

Skolemad gennem SkoleMad.dk

Hvis din skole leder efter en god løsning til sund skolemad, kan dette findes på SkoleMad.dk. Der er utrolig mange sunde muligheder og leverandører at vælge imellem. På denne måde er der også noget for enhver smag. Uanset om jeres skole ligger i Jylland, Fyn eller Københavnsområdet har SkoleMad leverandører over hele landet og står derfor klar til at hjælpe jeres skole. SkoleMad.dk tilbyder samtidig et system som både er fleksibelt og rationelt med hensyn til styring af levering af frokost. Det benyttes af flere end 400 skoler og andre institutioner i landet og er et af de første velfungerende systemer af slagsen.

 

Det er også vigtigt for voksne at få en næringsrig frokost. Det er også med til at motivere medarbejderne og skabe effektivitet på arbejdspladsen. Derfor bør du undersøge om din frokostordning er tilstrækkelig, for der er mange muligheder på markedet i dag. Hvis du leder efter en rigtig god og sund frokostordning i København, bør du trykke på linket.