Pullerter er til for din sikkerhed

Hej allesammen! I dag skal vi tale om sikkerhed med pullerter. Ved du ikke, hvad det er? Så er det i dag du skal læse med her på bloggen. Jeg håber, at du vil gå herfra med ny viden på dette emne.

Pullerter er en beskyttelse i din hverdag

Når du går rundt i gågader i Danmark eller på Strøget, så er det lavet sådan, at biler ikke kan komme ind, der hvor man skal gå. Dette er gjort med noget, som hedder pullerter. Og hvad er pullerter så? Jamen det er de her jernstænger, som er sat i jorden som piller. De står de gerne ved indgang, rundt om der hvor man tager en indkøbsvogn, foran indkørsler eller ved gågader eller butikker som IKEA osv. Hvad gør pullerter i bybilledet? En pullert passer på de gående overfor biler og andre køretøjer, så de ikke kan køre ind i en menneskemængde. Det har vi jo desværre set en del terror med. Der findes mange forskellige slags: De kan både som en slags jernpæl, som står fast, der hvor de er sat ned. Men de kan også være helt automatiske og køre op og ned ved hjælp af en knap eller fjernbetjening. Det er lidt forskelligt hvad folk vælger efter, hvad de skal bruge deres pullerter til. Det kommer an på hvor de står, hvem de skal passe på og meget mere.

Mange forskellige størrelser

Som sagt kommer pullerter i mange forskellige størrelser. Grunden til dette er, at de skal kunne fungere i mange forskellige sammenhæng. Det er forskellige locations, forskellige bygninger, forskellige områder. Men alt med ét formål: at passe på de gående. Man kan altså få dem som lidt større modeller, hvor de for eksempel kan fungere som blomsterholdere samtidig med at de ikke kan fjernes, hvis en lastbil skulle komme imod dem. Det samme gælder som bænke, har en anden funktion imens de er pullerter. Det er sådan, at de ser pæne ud, at de kan blive brugt til mange ting, men også sådan at det ikke ligner, at vi lever i en terrorverden. Jeg synes det er mega godt, at pullerter findes.

Læs mere på bloggen lige her og ha’ en dejlig dag derude alle sammen.