Godt indeklima med en blowerdoor test

Hvad er en blowerdoor test? Hvordan fungerer det i praksis? Det skal vi tale om i dag her på bloggen! Du kan lære meget mere om indeklima, hvorfor det er så vigtigt, samt hvilken virksomhed du bør kontakte for at få den bedste service i branchen. Læs med!

Blowerdoor test til enhver – privat som erhverv

Inde på TE Danmarks hjemmeside kan du læse om præcis hvordan en Blowerdoor test foregår. De skriver således: “En lejlighed i midten af et boligkompleks testes på den simpleste og første omgang billigste måde særskilt. Testen viser, at boligen ikke umiddelbart kan overholde tæthedskravene, fordi der flyttes intern luft ind til nabolejlighederne. Her kan vi, med vores specialudstyr, tilbyde en lidt større test, hvor vi sætter modtryk på i de tilstødende lejligheder. Dermed eliminerer vi den interne luft fra de tilstødende boliger. Det vil sige, der nu udelukkende testes på klimaskærmen og den kolde luft som kommer udefra, som normen reelt foreskriver der skal testes.” Det vil altså sige, at en Blowerdoor test fra TE Danmark kan sikre din boligs gode indeklima, og det er vi jo allesammen interesseret i. Dårligt indeklima kan både være en dyr fornøjelse på din varmeregning og derved for miljøet, men fugt kan også skabe sundhedsskadelig skimmelsvamp.

Hvornår tester TE Danmark boliger?

Der er forskellige scenarier, hvor TE Danmark tager ud til danskerne og tester med deres Blowerdoor, tæthedsprøvning eller termografering. Dette foregår for eksempel ved køb og salg af bygninger opført efter april 2006 og i øvrigt, når man vil spare på energien i alle opvarmede bygninger, i nybygningsprojekter, når klimaskærmen (dampspærren) er monteret, og inden beklædning monteres, når en bygning er nøglefærdig, ved et års garanti eftersyn, samt ved 5 års garanti eftersyn. Der er altså mange forskellige muligheder, hvor ens bolig bør blive tjekket. Det er også vigtigt for at få et energimærke. Hvis du gerne vil høre mere om TE Danmarks blowerdoor test, trykhedprøvning, termografering og mere, så kan du læse meget mere inde på deres hjemmeside. Herinde kan du også finde kontaktoplysninger på TE Danmark. Det er et firma startet af to super dygtige mennesker, Brian og Morten, som begge har mange års erfaring i branchen. De indgår begge i den daglige drift og har hånden på kogepladen, så du kan være sikker på at TE Danmark altid leverer det bedste resultat. Jeg håber, at du har lært en masse af denne blogpost, og ellers kan du skrive en kommentar nedenfor.

Læs mere på bloggen her!