En øjenlågsoperation kan fornye dit udtryk

En typisk speciallæge i plastikkirurgi udfører en lang række forskellige plastikoperationer. De udfører blandt andet også øjenlågsoperationer. En øjenlågsoperation kan være nødvendig for mange.

En øjenlågsoperation kan blive nødvendig

Mange mennesker går rundt med tunge øjenlåg. Det er typisk når man kommer over på den anden side af halvtreds, at en operation kan blive en nødvendighed. Oftest kommer tunge øjenlåg med alderen, men tunge øjenlåg kan skyldes forskellige ting. Det kan også være medfødt og komme af lavtsiddende øjenbryn. Tunge øjenlåg kan også skyldes overskud af fedt, muskel eller hud på de øvre øjenlåg, som tynger øjenlågene ned.

Processen af en øjenlågsoperation

En øjenlågsoperation har til formål at fjerne fedt eller overskydende hud, som tynger øjenlågene ned. Operationen foretages typisk imens patienten er i lokalbedøvelse, som kan blive suppleret med beroligende medicin.

Processen foregår således: Det overskydende hud tegnes op af speciallægen og der lægges bedøvelse. Herefter lægges der et snit på det afmærkede område. Det lille stykke hud fjernes sammen med en stribe af den muskel huden sidder på. Globelinjen bliver mere markeret og overskydende fedt fjernes også.

Herefter syes såret sammen med en fin og tynd tråd. Dette er for at undgå synlige ar efterfølgende operationen. Såret dækkes også med hudfarvede plastre. Dette er for at mindske hævelsen og yde støtte til såret.

Efterfølgende operationen

Når operationen er fuldført skal du ligge med isposer op til to timer efterfølgende operationen. Det er vigtigt for helingsprocessen. Det er også en god ide at bruge isposer tre til fire gange dagligt lige efter operationen. Det mindsker smerter, som kan forekomme. Du får fjernet trådene seks til syv dage efter operationen og plastrene skal sidde på indtil da. Det er utroligt vigtigt at følge alle råd fra speciallægen. Speciallægen er nemlig professionel og har udført mange plastikoperationer.

Bonnie Erichsen er speciallæge i plastikkirurgi

Bonnie Erichsen har mange års erfaring i plastikkirurgi. Bonnie mener at selvom en kosmetisk operation ikke er nødvendig, kan den give meget glæde og selvtillid. Hun har erfaret at alle de patienter, som hun har haft i gennem årene, har oplevet en forbedring i deres liv. Både mentalt og fysisk efter en plastikoperation. Dog skal man overveje konsekvenser og om det er det rigtige at få foretaget en operation. Man skal være hundrede procent sikker i det man gør. Det er muligt at kontakte Bonnie og få en konsultation, hvor du kan fortælle om dit ønske.

Hårtransplantationer er noget, som mange danskere får lavet. Læs mere om din hårtransplantation pris i linket.