Brygudstyr – Kom igang med en ny hobby

I senere tid er der kommet større og større fokus på special øl. Det ses blandt andet i supermarkeder, hos kiosker og når man er ude og spise, hvoraf der ofte er et meget stort udvalg af forskellige øl. Der er nemlig mange forskellige måder hvorpå man kan brygge øl og hver en beslutning man tager i forhold til ingredienserne, vil have afgørende betydning for øllens smagsindtryk. På det seneste er der mange danskere som har taget denne ølbrygning til sig, og er begyndt at brygge i hjemmet. Dette er sket i forbindelse med at, folk har fundet ud af hvor nemt det egentlig er at lave sin egen øl. Tilmed behøver man ikke investere en formue på brygudstyr, men man kan derimod komme meget godt igang med et mindre beløb.

Brygudstyr – Hvad skal jeg bruge?

Før artiklen foreslår et starter-kit, der skal assistere dig i at lave din allerførste øl, er det vigtigt at man kender de grund ingredienser der indgår i en øl. Der er fire hovedingredienser du skal kende, inden du går ud og investere i brygudstyr. Vand, humle, malt og ølgær udgør fundamentet få ølbrygning og er de ingredienser du skal købe med når du skal ud og investere i splinternyt brygudstyr. Der findes mange forskellige former af humle, malt og ølgær. Dermed skal man være omhyggelig når man vælger ingredienser, da ethvert valg vil give et smagsaftryk på din færdige øl. Det er netop også dette der gør ølbrygning enormt sjovt, i og med man kan prøve sig frem og lave en øl der falder helt i egen smag.

Jeg fandt mit brygudstyr hos brygforretningen

Jeg har længe været forholdvis entusiastisk omkring øl og måden hvorpå man laver øl. Herudover har jeg en klub med en gruppe gamle gymnasie kammerater, hvor vi mødes og drikker forskellige slags øl. Hermed brugte jeg allerede en del tid på at undersøge og smage øl. Men jeg bestemte mig for at tage det skridtet længere. Jeg ville nemlig gerne begynde at brygge mine egne øl, hvoraf jeg selv kunne vælge ingredienserne. Med massere af god vejledning fra brygforretningen, fik jeg alt det udstyr jeg skulle bruge. Hver gang jeg skal have nye ingredienser til mit brygudstyr, kontakter jeg brygforretningen og bestiller hvad jeg mangler!

 

 

Hvorfor ikke udnytte haven når du skal afholde arrangementer? Teltudlejning er en nem og hyggelig mulighed, der bringer der endnu tættere på naturen. Tryk på linket for at læse mere om Fyns Serviceudlejning.