Lad os tale dødsbo

Hej alle sammen! I dag her på bloggen skal det handle om dødsbo. Det skal handle lidt om, hvad det er, hvordan man dog kan komme til at stå med sådan et i hænderne, samt hvordan man håndterer det efterfølgende. Læs med på bloggen i dag og lær meget mere.

Hvad er et dødsbo?

Lad os først tale om, hvad et dødsbo faktisk er – læs mere her. Et dødsbo er helt enkelt det hus, sommerhus, eller andre værdier, som en afdød efterlader sig. Det kan være rigtig mange forskellige ting som hus, sommerhus, bil, kunst, smykker, møbler osv. Disse ting er som oftest skrevet i et testamente, hvor det er bestemt af afdøde, hvem der skal arve hvad. Når en person dør, bliver det opgivet til præsten, som herefter sørger for at registrere dødsfaldet, så skifteretten, folkeregistreret og andre bliver bekendt hermed. Skifteretten henvender sig til boets kontaktperson på dødsanmeldelsen og ikke andre, for at få afklaret, hvordan boet skal skiftes. Det er meget vigtigt, at skifteretten er inde over et boskifte, så denne ret kan sørge for, at de rigtige arvinger får de ting, som de har ret til. Det er faktisk forbudt at gøre noget, før dette er på plads. Hvis man gør, kan man komme i vanskeligheder med retten.

Kan man få hjælp?

Det kan være super besværligt at finde ud af alle de regler, der forekommer omkring et dødsbo. Man skal sørge for, at få gjort tingene rigtigt, når man har med disse sager at gøre. Derfor kan man med fordel hyre en advokat til at hjælpe med, at alt foregår, som det skal. Det kan for eksempel være et firma som De Danske Arveretsadvokater, som er specialiserede i alle aspekter af retsregler og retspraksis ved skifte og arv og har indgående erfaring med processen fra dødsfald til afslutning af boet. Der findes 7 forskellige boskifte, og de kan hjælpe dig med at finde frem til det helt rigtige for dig og din situation. Det kan være, at du står alene med det hele, eller måske er I en familie, som har brug for lidt hjælp. Inde på De Danske Arveretsadvokaters hjemmeside kan du finde en advokat, som ligger tæt på dig. Du kan rette henvendelse til en arveretsadvokat og få en uforpligtende samtale. Her danner advokaten sig et overblik over, hvilken slags hjælp og rådgivning, der er behov for. Advokaten vil samtidig give et overslag over, hvad rådgivningen vil koste. Jeg håber, at denne blogpost har været en hjælp til dig i en svær situation, så du kan få mere styr på det hele.

 

Du kan også læse mere lige her.