Frivilligt arbejde i udlandet bliver til en leg med Alott

Har du erfaring med frivilligt arbejde i udlandet, eller kunne du bare godt tænke dig at prøve det af? Så er dagens blogpost lige noget for dig. I dag på bloggen skal det nemlig handle om netop frivilligt arbejde i udlandet, hvad man kan lave, og hvad man får ud af det. Læs med og lær mere.

Hvorfor overhovedet lave frivilligt arbejde i udlandet?

Lad os først og fremmest tale lidt om, hvorfor så mange især unge vælger at lave frivilligt arbejde i udlandet. Med Alotts rejseprogram, får du oplevelser ud over det sædvanlige, og så får du livserfaring, som du kan have i rygsækken resten af livet. Afhængigt af hvilket program du bliver tilknyttet, får du kendskab til forskellige dyrearter, kulturer, mennesker, som lever på en helt anden måde, end vi gør i Danmark, og så udvikler du dine læringsmetoder. I din fritid kan du udforske det land, som du er havnet i, se steder, som kun de lokale kender, samt deltage i turistaktiviteter, som Alott kan booke ind i din rejse. Det hele handler i bund og grund om, at gøre en forskel. Du arbejder ikke bare i Kvickly i dit sabbatår, du arbejder med vilde elefanter eller små børn på et børnehjem. Der er mange projekter i udlandet, og mange af dem i ulande, hvor indehaverne tager imod din hjælp med kyshånd. Du gør en forskel, fordi du med frivilligt arbejde er med til at hjælpe andre. Det kan både være mennesker, dyr og natur, og det er en skøn følelse at opleve, at man gør en forskel.

Er det spild af tid?

Nej, det er bestemt ikke spild af tid. Mange tror, at de spilder tiden ved at lave frivilligt arbejde i udlandet i stedet for at lave relevant arbejde for deres fremtidige karriere, men i virkeligheden virker frivilligt arbejde lige så godt som et praktikophold eller andet mere karriereorienteret. Dette er en oplevelse og erfaring, som du kan skrive på dit CV, og som din fremtidige arbejdsgiver vil elske. Du har været ude i verden alene, hjulpet andre mennesker og fået hår på brystet. Det er også muligt, at få et certifikat, som du kan vise. Alott har mange forskellige former for rejser, til massevis af lande, så det er bare med at kigge på deres hjemmeside, og se hvad du helst vil.

Du kan læse meget mere om denne unikke måde at udfordre dig selv lige her.